maandag 11 december 2017

De eerste (teken)film met 'Rudolf het Rendier met de Rode Neus' (Rudolph the Red-Nosed Reindeer) in de hoofdrol uit 1948

De Amerikaanse tekenfilm en kerstklassieker ‘Rudolph the Red-Nosed Reindeer’ is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Robert L. May uit 1939. Dit gedicht werd in boekvorm uitgebracht als reclame voor de Montgomery Ward warenhuizen. May baseerde het verhaal op het sprookje ‘Het Lelijke Eendje’ van Hans Christian Andersen. Er werden meer dan 2.5 miljoen exemplaren van uitgedeeld. 

De cartoon werd door Max Fleischer gemaakt en geproduceerd door de Jam Handy Organization in opdracht van Montgomery Ward warenhuizen. Het gelijknamige liedje dat in de animatie te horen is, is geschreven door Johnny Marks, de zwager van Robert L. May. In 1949 zou het liedje wereldberoemd worden door acteur en zanger Gene Autry. De reden dat het liedje in deze cartoon te horen is, is dat deze in 1951 opnieuw werd uitgebracht. De oorspronkelijke cartoon had een andere soundtrack, namelijk ‘Heilige Nacht’. De originele versie werd in december 2014 door de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten, The Library of Congress, gerestaureerd en aan het publiek getoond.

Kijk hier naar de heruitgebrachte versie met het liedje 'Rudolph the Red-Nosed Reindeer':Kijk hier naar het origineel met het kerstlied 'Heilige Nacht' uit 1948:
Lees ook:
Het beroemde Amerikaanse kerstgedicht 'De Nacht voor Kerstmis' 
De originele versie van Jingle Bells uit 1857
Het legendarische leven van Sinterklaas en de Kerstman in de kunst - Deel 1


Geen opmerkingen:

Een reactie posten