vrijdag 19 februari 2016

Vakantiebestemmingen voor dierenliefhebbers: Varkenseiland of Pig Beach op de Bahama's


Op het onbewoonde eiland Big Major Spot in het district Exuma van de Bahama's heeft zich een groep van ongeveer 20 wilde varkens gevestigd. Ze zijn zwemmend in de zee en aan het strand te vinden. Het strand wordt om deze reden ook wel Pig Beach genoemd.

Het verhaal gaat dat de varkens door zeelui naar het eiland zijn gebracht om ze bij terugkomst op te eten. Ze zijn echter nooit teruggekeerd en de varkens overleefden door afval van passerende schepen te eten. Een andere legende vertelt dat ze een schipbreuk hebben overleefd en naar het eiland zijn gezwommen. Er gaan ook geluiden op dat de varkens met opzet op het eiland zijn uitgezet om toeristen aan te trekken. De lokale bewoners geven ze te eten en de varkentjes zwemmen naderende bootjes tegemoet om te kijken of er gratis eten in de aanbieding is.


Kijk ook naar andere vakantiebestemmingen voor dierenliefhebbers: 

_______________________________________________________________________
Bronnen:
Riepema, S. (2014, 02 april). Zwemmen :met varkentjes op de Bahama\'s. Geraadpleegd van http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3627163/2014/04/02/Zwemmen-met-varkentjes-op-de-Bahama-s.dhtml
Wikipedia. (2016, 19 februari). Pig Beach. Geraadpleegd van https://en.wikipedia.org/wiki/Pig_Beach
Foto varkens op Big Major Sport: door Richard Schneider, http://www.fotocommunity.de/pc/pc/display/16986679

Geen opmerkingen:

Een reactie posten