vrijdag 19 februari 2016

Vakantiebestemmingen voor dierenliefhebbers: Konijneneiland Okunoshima

Het Japanse Okunoshima Eiland, ook wel Usagi Jima genoemd, ligt in de Japanse Zee en wordt bewoond door duizenden konijnen. Ze zijn overal op het eiland aanwezig en achtervolgen de toeristen. 

Het is een mysterie hoe er zoveel konijnen op het eiland terecht zijn gekomen. Het feit dat er vroeger (tot het einde van de Tweede Wereldoorlog) chemische wapens op het eiland werden geproduceerd, kan ermee te maken hebben. De konijnen werden naar het eiland gehaald om verschillende giftige gassen te testen. Velen zeggen echter dat dit niet de oorzaak kan zijn van het grote aantal konijnen, omdat deze uiteindelijk gedood werden. Een andere theorie is dat er in 1971 acht konijnen door schoolkinderen naar het eiland gebracht zijn die zich vermenigvuldigd hebben. 

Honden en katten zijn verboden op het eiland, waardoor ze geen natuurlijke vijanden hebben. Het eiland ligt vlakbij het vasteland en is met zijn mooie stranden, golfvelden en kampeerplaatsen een geliefde toeristische attractie geworden. Bezoekers van Okunoshima Eiland kunnen konijnenvoer kopen om de konijnen te voeren.


Kijk ook naar andere vakantiebestemmingen voor dierenliefhebbers:

Of lees het artikel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten