zondag 29 oktober 2017

'De Gekke Dokter' (The Mad Doctor), een te griezelige Mickey Mouse tekenfilm uit 1933


Veel bioscopen weigerden deze ongewone Disney cartoon te vertonen, omdat men hem veel te eng voor kinderen vond en in Engeland en Duitsland werd de tekenfilm zelfs verboden.

Het Verhaal
Mickey heeft een nachtmerrie waarin zijn hond Pluto ontvoerd wordt door een krankzinnige wetenschapper, dokter XXX. De wetenschapper wil het hoofd van Pluto op het lichaam van een kip plaatsen om te kijken of er dan puppy's uit de eieren zullen komen. Mickey gaat naar het kasteel van de wetenschapper toe en moet hierbij vele griezelige obstakels overwinnen, zoals boobytraps, met bijlen en messen, vleermuizen, skeletten en spinnen. Uiteindelijk dreigt hij zelfs doormidden te worden gezaagd door een draaiend zaagblad.

Dr Jekyll and Mr Hyde
De wetenschapper was geïnspireerd door Doctor Henry Jekyll, het personage uit het boek 'Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde' van Robert Louis Stevenson. Hij verschijnt ook in de Wii game 'Epic Mickey'.

Kijk hier naar The Mad Doctor:Kijk ook naar: 
____________________________________________________________________________________________
Bronnen:
Cartoon Research. (2014, 29 oktober). Halloween Horror: “The Mad Doctor” (1933). Geraadpleegd van http://cartoonresearch.com/index.php/halloween-horror-the-mad-doctor-1933/
The Disney Wiki. (z.j.). The Mad Doctor. Geraadpleegd van http://disney.wikia.com/wiki/The_Mad_Doctor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten