vrijdag 13 januari 2017

CES 2017: De Nieuwste Tech en Gadgets - Deel 1: slimme verzorgingsproducten met kunstmatige intelligentie

Jaarlijks zijn er op CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas, de grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica, de nieuwste snufjes en gadgets te zien. Dit jaar (2017) waren er opvallend veel slimme, met kunstmatige intelligentie uitgeruste, producten op het gebied van de persoonlijke verzorging te zien. Voor diegenen die hun (on)zekerheid over hun uiterlijk willen vergroten, worden er in dit filmpje een paar in het oog springende slimme beautyproducten uitgelicht.

De slimme tandenborstel van Kolibree
De Kolibree Ara met AI (kunstmatige intelligentie) gebruikt 3D bewegingssensoren om te kijken of je je tanden goed hebt gepoetst. Via Bluetooth 4.0 is de tandenborstel verbonden met de bijbehorende app en wordt er na elke poetsbeurt getoond welke plekken je goed hebt gepoetst en welke plekken eventueel beter kunnen. Er wordt ook wekelijks een rapport gemaakt van de poetsresultaten.


De slimme spiegel van Hi Mirror
Voor diegenen die nog (on)zekerder over hun uiterlijk willen worden, is er de slimme spiegel Hi Mirror, een moderne versie van de toverspiegel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje. Dit is de eerste slimme spiegel die op de consumentenmarkt te koop is en zal rond de 240 euro kosten. De spiegel heeft een 14 inch LCD scherm en een ingebouwde camera waarmee dagelijks een foto van je gezicht wordt gemaakt. Hij analyseert vervolgens je huidtype en kijkt naar je rimpels, vlekken, porieën enz. Aan de hand van de resultaten kan de spiegel adviezen geven voor het verbeteren van de huid. 


L'Oreal's Kérastase Hair Coach, de slimme haarborstel
Met behulp van de bijbehorende app houdt deze haarborstel in de gaten hoe je je haar borstelt en hoe het met de gezondheid van je haar staat. Er zit een ingebouwde microfoon in de borstel die kan horen of je je haar wel goed borstelt. Er zit ook een sensor in die kan meten hoeveel kracht je met je borstel op je haar en schedel uitoefent. Via Bluetooth of Wifi analyseert de app je haar en geeft je aan de hand van de gegevens een score en eventueel advies om je haarkwaliteit te verbeteren.


Weten wat Kunstmatige intellentie is? Lees dan dit artikel:
Wat is Kunstmatige Intelligentie of Artificial Intelligence?Geen opmerkingen:

Een reactie posten