vrijdag 22 januari 2016

Hoe plaats ik een geanimeerde gif op Facebook?

Sinds enige tijd is het mogelijk om geanimeerde plaatjes op de tijdlijn van Facebook te plaatsen. Deze kunnen echter niet zomaar worden geplaatst. Er is een andere methode voor vereist dan bij het plaatsen van video's en foto's. Hier zal worden uitgelegd hoe het wel moet.


In plaats van een gif te uploaden, moet er een link naar de gif op de betreffende website geplaatst worden. Je kunt dus geen gifs vanaf je computer of telefoon uploaden. Deze worden dan gewoon plaatjes zonder enige beweging. Er wordt aangeraden gifs van minder dan 8 megabytes te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de gifs in een verstuurd bericht automatisch te zien zijn, moet het volgende gedaan worden:

  • Voor de PC-versie van Facebook:
          Ga naar Instellingen > Video's > Video's automatisch afspelen >Aan

  • Voor de mobiele versie van Facebook voor de smartphone en tablet:
  1. Android: Ga naar Instellingen/Settings van de Facebookapp > Video's > Video automatisch afspelen > Aan
  2. iOS van Apple: Ga naar Instellingen van de telefoon >  scroll naar Facebook > Instellingen > Auto-play > On

Als het Automatisch afspelen uitgeschakeld is, moet er op de thumbnail/miniatuur (cirkel) van de gif worden geklikt om de animatie te kunnen zien.

Met Google kun je naar bewegende plaatjes zoeken door het zoekwoord (bijvoorbeeld katten) en animated gif of gif in te voeren en daarna op Afbeeldingen te zoeken. Klik hierna op het plaatje dat je bevalt, klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en kies Adres van afbeelding kopiĆ«ren. Hierna moet je deze link met je rechtermuisknop in je post/berichtenvenster (wat ben je aan het doen) plakken.

Tip: Als je de link eenmaal in je post/bericht hebt geplakt en de gif verschijnt helemaal zoals hij hoort, kun je het linkadres weghalen voordat je het bericht verstuurt. Het ziet er mooier uit en niemand kan zien waar je de gif vandaan hebt.

Hier zijn een aantal websites met gifs waarnaar je kunt linken:

Hier worden de bovenstaande stappen in een video uitgelegd:
Weten hoe je zelf een gif kunt maken? Kijk dan naar dit filmpje:


                                                          
Lees ook:
______________________________________________________________________
Bronnen:
Biersdorfer, J. D. (2016, 20 januari). Posting Animated GIFs on Facebook. Geraadpleegd van http://www.nytimes.com/2016/01/21/technology/personaltech/posting-animated-gifs-on-facebook.html?ref=technology
Chowdhry, A. (2015, 01 juni). Facebook Starts Supporting Animated GIFs. Geraadpleegd van http://www.forbes.com/sites/amitchowdhry/2015/06/01/facebook-starts-supporting-animated-gifs/#2715e4857a0b3426c5054154

TechApple. (2015, 14 oktober). How to Add/Post Animated GIFs on Facebook Website/App (Works on PC, Android mobiles & iPhone too). Geraadpleegd van http://techapple.net/2015/10/how-to-addpost-animated-gifs-on-facebook-websiteapp/

Gif Pivat Wave: Auroranorth [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

1 opmerking: