donderdag 8 juni 2017

Robots in de zorg en dienstverlening #6: De eerste echte Robocop in Dubai

De meeste mensen kennen de film 'Robocop' wel, waarin in een toekomstmaatschappij een robot wordt ingezet om de wet te handhaven. In Dubai is dit werkelijkheid geworden. Als eerste land ter wereld heeft de politie hier versterking gekregen van een robotagent.

Deze ‘Robocop’ van het Spaanse bedrijf Pal Robotics kan criminelen herkennen en bewijsmateriaal verzamelen. Hij zal in drukke buurten gaan patrouilleren. De robot is uitgerust met camera’s en gezichtsherkenningssoftware. Hij kan gezichten vergelijken met de politiedatabase en een match rapporteren bij het hoofdkwartier. Via de camera kan de politie kijken naar verdachte situaties zoals onbeheerde tassen in drukke gebieden. Daarnaast kan hij kentekenplaten lezen. Het publiek kan ook met hem praten en een strafbaar feit melden via de touchscreen die op zijn borst vastzit. Als dit experiment succesvol blijkt te zijn, is het de bedoeling dat in de toekomst 25 procent van de surveillance-agenten uit robots zal bestaan.
Lees ook:

_________________________________________________________________
Bronnen:


Dawn. (2017, 01 juni). Robocop joins Dubai police to fight real life crime. Geraadpleegd van https://www.dawn.com/news/1336746/robocop-joins-dubai-police-to-fight-real-life-crime

Geen opmerkingen:

Een reactie posten