maandag 11 april 2016

Het spel Slither.io: de nieuwe hype van 2016

Op 30 maart 2016 werd de online browser game Slitherio in de Verenigde Staten gelanceerd en verspreidde zich al snel over de rest van de wereld. De verslavende multiplayer game, gemaakt door Steve Howse, is een combinatie van het klassieke telefoonspel Snake, bekend geworden van de Nokia 3310, Agar.io en Tron Light Cycle.

In plaats van een cel, zoals in Agario, is de speler in Slither.io een regenworm/slang. Het doel van het spel is de langste en grootste worm te worden door zoveel mogelijk lichtballetjes/stipjes te eten. De speler moet voorkomen tegen andere tegenstanders aan te botsen, anders wordt deze vernietigd en verandert vervolgens in stipjes die door andere tegenstanders opgegeten worden. De speler moet er dus voor zorgen dat andere wormen tegen hem aanbotsen, zodat hij ze kan opeten en kan groeien. Als de regenworm lang genoeg is geworden, kan deze andere regenwormen omsingelen en zo doden.

Dit zijn de tips die de maker van het spel, Steve Howse, aan spelers geeft:
  • Als je klein bent, kun je een grote worm volgen en wachten tot hij doodgaat, zodat je het voedsel dat hierdoor verschijnt, kunt opeten.
  • Als er veel spelers tegelijk doodgaan, moet je niet meteen op het voedsel afgaan, omdat je dan het risico loopt om tegen andere spelers, die hetzelfde plan hebben, op te botsen.
  • Je kunt enige tijd bij een slang rondcirkelen, totdat deze niet meer op je let en dan geheel onverwacht op de kop afspringen en hem doden.
  • Kronkel je om een worm heen tot je hem kunt doodwurgen. Een nog betere tactiek is om een slang te wurgen die zelf ook een slang wurgt.

Op de site Slitherio.org zijn er skins, mods, hacks, tips, hulp en nog vele andere onderwerpen betreffende dit spel te vinden. Het spel is ook verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store  voor de smartphone en tablet.


Lees ook: Skins voor Slither.io zonder Facebook of Twitter account of kijk naar deze video voor uitleg:


Mario - 30 leuke weetjes


____________________________________________________________________________
Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten