dinsdag 12 januari 2016

David Bowie en zijn album Hours in een computerspel

David Bowie was altijd geïnteresseerd in technologie en duistere samenlevingen. Dit is ook terug te zien in de adventure game Omikron: The Nomad Soul van ontwikkelaar Quantic Dream (vooral bekend van het spel Fahrenheit en Heavy Rain) uit 1999 waar hij zijn medewerking aan had verleend. 


David Bowie heeft de soundtrack, New Angels of Promise, speciaal voor het spel gemaakt. Deze en een aantal andere nummers (Survive, Something in the Air, Seven, The Dreamers, Thursday's child, The Pretty Things Are Going to Hell en We All Go Through) die op het album Hours in aangepaste vorm te horen zijn, zijn speciaal voor het spel geschreven.

Bowie verschijnt ook een aantal keren in het spel, onder andere als Boz, een revolutionair en als zanger van de rebellenband The Dreamers. In een interview met Gamecenter in 1999 beschrijft hij het personage Boz als een digitale lappendeken: het ene moment is hij zweverig en levensmoe, het andere moment is hij zakelijk en direct. Twee game personages waren gebaseerd op zijn vrouw Iman en zijn bassiste Gail Ann Dorsey. Bowie zou ook een inbreng hebben gehad in de verhaallijn en het ontwerp van het spel. De invloed van David Bowie is ook terug te zien in de gameplay: de hoofdpersoon bevindt zich in een door de staat gecontroleerde cyberpunkwereld en kan tijdens het spel willekeurig van lichaam veranderen.

De soundtrack, New Angels of Promise, en het nummer Seven zijn hier te zien en te beluisteren:
Hier een interview met David Bowie waarin hij verteld over zijn bijdrage aan Omikron:Hier zijn een aantal scènes uit het spel te zien:Omikron: The Nomad Soul is voor 9,99 euro te koop op Steam.
_______________________________________________________________________
Bronnen:Geen opmerkingen:

Een reactie posten