zaterdag 4 juni 2016

De game Diep.io: de nieuwe verslavende opvolger van Agar.io en Slither.io

De basis van de online shooter Diep.io lijkt op die van de games Agar.io en Slither.io: de speler begint als een zwakke tank die door allemaal andere tanks en objecten te vernietigen groter wordt. In dit simpel vormgegeven multiplayer spel zijn de tanks blauwe cirkels met een eenvoudige vierkante turret (kanon) en de andere vijandelijke objecten zijn vormgegeven in kleurige vierkanten, driekhoeken en vijfhoeken. Het spel is echter een stuk moeilijker dan zijn voorlopers.Diep.io bevat RPG elementen: de speler gaat door punten (XP) te verdienen levels omhoog en wordt steeds sterker gedurende het spel. Per level verdient de speler een punt tot een maximum van 30 experience points. Aan het begin is het verstandig om zoveel mogelijk voor de (spawnende) vijand te vluchten en in beweging blijven. Tot level 25-30 is het het beste om heel verdedigend te spelen en zoveel mogelijk kogels en tegenstanders te ontwijken. Naarmate de speler een hoger level bereikt, kan deze meer tegen de vijanden beginnen.

Je schiet door met je muis op het doel te richten en hierna op de linkermuisknop of spatiebalk te drukken. Met de pijltjestoetsen of a,w,s en d-toetsen kun je bewegen.

Upgrades van stats

Doordat de speler door ervaringspunten te verdienen een steeds een hoger level/niveau bereikt, kan deze zijn vaardigheden (stats) op 8 onderdelen upgraden. Er verschijnt dan linksboven een menu. Door op het plusteken te klikken, wordt er een stat geselecteerd:

 1. Health Regen -- Verhoogt de levensduur en de herstelsnelheid van de tank.
 2. Maximal Health -- Verhoogt de maximale levensduur, zodat je meer kunt incasseren.
 3. Body Damage -- Verhoogt de schade aan vijanden/vormen als je tegen ze aanbotst.
 4. Bullet Speed -- Verhoogt de snelheid van de kogels.
 5. Bullet penetration -- Hiermee kan de kogel door meer vormen en vijanden heendringen.
 6. Bullet damage -- Vergroot de schade die kogels veroorzaken.
 7. Reload -- Versnelt het herladen van de kogels.
 8. Movement Speed -- Verhoogt de bewegingssnelheid van de tank.

Het feit dat de speler kan kiezen uit verschillende stats is meteen het leuke aan het spel. Doordat de tegenstander ook uit verschillende vaardigheden kan kiezen, zal ieder spel weer anders en uniek zijn.


Tankklassen

Bij level 15 kan de speler kiezen bij welke van de vier tankklassen (tank classes) deze wilt horen. Iedere klasse heeft zijn eigen voor- en nadelen:
 1. Twin -- Voegt een tweede kanon aan de tank toe. De schade die het kan toebrengen, wordt echter minder.
 2. Sniper -- Het zicht is beter doordat je kunt uitzoomen en de schade van de kogels is groter. Het herladen gaat echter veel langzamer.
 3. Machine Gun -- De hoek van de kanon wordt vergroot en projectielen worden sneller afgeschoten. Je zult echter sneller beschadigd raken.
 4. Flank Guard -- Voegt een kanon aan de achterkant toe, waardoor er rugdekking is. De kracht van de schoten is echter zwakker.

Bij de levels 30 en 45 kunnen deze klassen zelfs nog krachtigere upgrades krijgen.Lees ook: Het spel Slither.io: de nieuwe hype van 2016
                 Vragen over Agar.io

_____________________________________________________________________________
Bronnen:1 opmerking: